מתכונים

בריסקט – חזה עגל מעושן

מרכיבים

נתח של חזה עגל במשקל של כ 3 ק"ג (יש לקחת בחשבון פחת של כ35% בעישון).
1 כף מלח
1 כף שום גבישי
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
1 כפית פלפל שטה גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת חרדל
1 כף סוכר

אופן הכנה

קצת על הנתח: חזה העגל הוא שריר פעיל מאוד ולכן הוא מאוד סיבי וקשה ודורש בישול ארוך עד לריכוך הבשר.
המיוחד בנתח זה שהוא מוקף שומן חיצוני ואין בו גידים, עובדה ההופכת אותו לנתח אידיאלי לעישון או צלייה ממושכת בתנור. הנתח מורכב משני נתחי משנה - ה "FLAT" ו ה "POINT".
שילוב של שניהם הוא שיוצר את הנתח עם שכבת שומן פנימית המפרידה בין שתי הנתחים.
לתנור ניתן להסתפק רק ב "FLAT" הוא דק יותר ויתבשל מהר יותר.

מערבבים היטב את כל התבלינים היבשים, מצפים את הנתח מכל הצדדים בתערובת התבלינים הנהדרת הזאת. חייבים לעסות את הנתח המתובל להחדרת התיבול פנימה לתוך הבשר. הנתח המתובל דורש מנוחה במקרר, בין 12 ל 24 שעות.
עישון:
מחממים מעשנה ל100 מעלות. הנתח יכנס למעשנה לעישון של לפחות 8 עד 12 שעות עד לריכוך הנתח.
טיפים:
במידה ואתם לא מעוניינים בעישון חזק מידיי, אחרי שלוש שעות תוכלו לעטוף את הנתח בנייר קצבים.
ניתן לקצר את משך העישון יתקצר אם תכניסו את הנתח לצלייה מוקדמת בתנור. כסו את הנתח בנייר אלומיניום והכניסו לתנור לצלייה בטמפ' של 160 מעלות למשך כ 4 שעות ואז העבירו למעשנה לעוד 3 שעות. במידה והחלטתם לקצר תהליכים, ניתן לסיים את בישול הנתח בתנור ע"י הסרת הכיסוי ואפייה של עוד שעה נוספת.
הנתח מוכן כאשר הוא רך אך לא מתפורר.
בתאבון.

חשוב להתארגן על המצרכים מראש