מתכונים

מכסה אנטריקוט מעושן

מכסה האנטריקוט הוא נתח שטוח ומלבני השוקל בין 3 ל 5 ק"ג .
זהו נתח שומני שמתאים מאוד לעישון ארוך. מומלץ לקפל את הנתח כך שהצד החיצוני והשומני יהיה החיצוני, הבשר בפנים, וכך הבשר מתבשל בשומן. נתח עסיסי ומושלם. במידה ואתם לא רוצים נתח גדול, ניתן לחצות את הנתח לאורכו .

המתכון מיועד לנתח מכסה אנטריקוט במשקל של  2 ק"ג לפחות.

מרכיבים

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
3 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ תפוחים
חצי כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כף אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש
כף רוזמרין טרי קצוץ דק
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שטה גרוס (אופציונלי, מומלץ)
כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן הכנה

מערבבים את כל מרכיבי המשרה לקבלת מרקם משחתי. מעסים את נתח הבשר היטב במשרה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של לפחות 3 שעות, רצוי ליממה. מחממים את המעשנה לחום של 100 מעלות, מכניסים את הנתח ומעשנים כ 5 שעות, עד שהבשר רך.
לאפיה בתנור:
מחממים תנור ל 220 מעלות, מניחים את הנתח, לאחר ההשריה, בתבנית עם שוליים עמוקים ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום לאטימה ומנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מחזירים את התבנית לתנור לכ 3 שעות. פורסים ומגישים חם. בתאבון.


חשוב להתארגן על המצרכים מראש

הוספה לסל

אוסובוקו

85 ש"ח לקילו
הוספה לסל

גמלא סנג'ובזה

81 ש"ח לבקבוק
הוספה לסל