מרכיבים
אופן הכנה
חצי ק"ג נקניקיות מרגז
1 בצל גדול קצוץ דק
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
חצי פלפל חריף חתוך לקוביות (אם אוהבים חריף)
3 שיני שום פרוסות דק
2 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
2 כפות שמן קנולה לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
6 ביצים
שקשוקה יכולה ללכת לכל מיניי כיוונים טעימים. הנה כיוון מדליק לשקשוקה עם נקניקיות מרגז.
חובה! חלה טרייה בצד או כל לחם טעים אחר שתרצו.
את הנקניקיות מומלץ להוציא מהמקפיא כשעה לפני הבישול, כך קל יותר לפרוס אותן. כשהן מופשרות, פורסים אותן לפרוסות של כ 2 ס"מ.
במחבת רחבה עם מכסה (סוטאז') מחממים שמן על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה, ואז מוסיפים את כל הפלפלים. מטגנים עוד כ 5 דקות.
מתבלים את התערובת בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים לטגן עוד דקה ואז מוסיפים את העגבניות ומנמיכים את האש.מכסים המחבת ומבשלים כ 20 דקות, חשוב לערבב מדי פעם כדי שהשקשוקה לא תישרף. אם הנוזלים התייבשו קצת, אפשר להוסיף מעט מים.
בתום ה 20 דקות, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את המרגז הפרוס. בוחשים ומכסים את מחבת ל 3 דקות.
עכשיו שוברים את הביצים ומפזרים על השקשוקה שבמחבת, מכסים שוב ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
מגישים חם! בתאבון.