מרכיבים
1 חבילה נקניקיות מרגז ( בערך 1 ק"ג)
4 עגבניות בשלות פרוסות
2 כוסות טחינה גולמית
2 כוסות מים קרים
2 כפות מיץ לימון
מלח /פלפל
אופן הכנה
מתחילים עם לחמם תנור אפיה לטמפרטורה של 220 מעלות.
בתנית שיכולה להכיל את כל כל הנקניקיות, מסדרים את פרוסות העגבנייה, כך שיכסו את כל שטח התבנית, שכבה אחת של עגבניות. מתבלים את העגבניות במעט מלח גס ופלפל גרוס, ומכניסים לתנור ל 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל 170 מעלות.
מסדרים את הנקניקיות על העגבניות ומחזירים לתנור ל 15 דקות.
בקערה נפרדת, מערבבים את הטחינה עם מים, מיץ לימון ומלח/פלפל.
הטחינה צריכה לקבל מרקם הדומה ליוגורט ( נוזלי אך לא דליל מדי).
לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, מעלים שוב את הטמפרטורה של התנור ל 220 מעלות ועל הנקניקיות מוזגים את הטחינה. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומגישים חם לצד פיתה טרייה וסלט חי.
חם וטעים! בתאבון.