מרכיבים
1 ק"ג בשר עגל טחון
1 יחידה של פנצ'טה טלה חתוכה לקוביות קטנות (כ 700 גרם)
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 פלפל אדום
1-3 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לפי החריפות הרצויה
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה (אפשר חריפה עם רוצים חריף ממש)
חצי ק"ג שעועית לבנה או אדומה, מושרת לפחות לילה (מומלץ לבשל במים נקיים אחרי ההשרייה ולשטוף במים קרים לפני שמוסיפים לתבשיל)
200 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
מחממים סיר על אש בינונית, מטגנים את קוביות הפנצ'טה (אין צורך בשמן השומן של הפנצ'טה מספיק), כאשר הפנצ'טה מגירה מספיק שומן כדי לשמן את תחתית הסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
מוסיפים את השום והבשר הטחון וממשיכים לטגן עד להשחמת הבשר.
מוסיפים את הפפריקה, הצ'ילי והפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי השעועית מכסים את הסיר ומבשלים על להבה חלשה כשעה וחצי עד לריכוך השעועית, בוחשים מפעם לפעם ומוסיפים מים במידת הצורך.
כאשר השעועית רכה מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
ניתן להחליף את הפנצ'טה בחזה אווז מעושן.
בתאבון!