מתכונים

נקניקיות מכסה אנטריקוט על שוקרוט

מרכיבים

לשוקרוט:
400 גר' כרוב כבוש ביתי, הכנו לכם מתכון בהמשך או משימורים.
300 גר' פנצ'טה טלה
כוס יין לבן

כרוב כבוש ביתי:
1 ק"ג כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
30 גר' מלח גס
3 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
3 מסמרים של ציפורן (אופציונלי)

אופן הכנה

שוקרוט: פורסים את הפנצ'טה לפרוסות דקות ומטגנים על מחבת גדולה. אין צורך להוסיף שמן, הפנצ'טה מספיק שמנה.  מוסיפים את הכרוב הכבוש, ללא נוזלים וממשיכים לטגן כ 5 דקות. בשלב זה מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל עד לצמצום רוב הנוזלים. הבישול על אש בינונית.

צליית הנקניקיות:
אנחנומ מליצים להשתמש בנקניקיות מכסה אנטריקוט שלנו. הן מתאימות בדיוק למתכון ולסוג התבשיל. נקניקיה עבה ששומרת מצוין על העסיסיות שלה לאורך הבישול. כמובן שאפשר להשתמש גם בנקניקיות דקות או לשלב בין סוגים שונים של נקניקיות לגיוון. את הנקניקיות יש לצלות בגריל על אש נמוכה, או במעשנה בטמפרטורה של 150 מעלות עד לחום פנימי של 68 מעלות, או לצלות בתנור בחום של 170 מעלות 10 עד 15 דקות, בהתאם לעובי הנקניקיות.

הגשה:
מניחים על צלחת את השוקרוט ומשטחים באופן אחיד. את הנקניקיות מניחים מעל בשכבה אחידה.
אפשר לקשט עם בצל ירוק קצוץ. מומלץ מאוד להגיש עם חרדל דיז'ון ובירה קרה. מנה שהיא מעדן.

הכנה של כרוב כבוש ביתי:
מערבבים המרכיבים בקערה ומעסים את הכרוב היטב כדי שיתחיל להגיר נוזלים. מניחים על הכרוב צלחת קטנה במעט מקוטר הקערה ומעליה משקולת (אפשר להשתמש בקופסת שימורים מלאה), מכסים בניילון ניצמד ומשאירים במקום מוצל בטמפרטורת החדר. במשך שבוע מדי יום פותחים את הניילון, מרימים את הצלחת ומערבבים את הכרוב היטב בנוזל שהוא מפריש ומכסים חזרה. לאחר שבוע מעבירים לצנצנת מעוקרת את הכרוב עם הנוזל ודוחסים היטב כך שהכרוב כוללו מכוסה בנוזל. מכניסים למקרר לעוד שבוע לפחות ובתאבון.
חשוב להשתמש בכלים נקיים וכפפות חד פעמיות במהלך כל התהליך כדי להימנע מזיהום שעלול לגרום להתפתחות עובש.
אם מקפידים להשתמש בכלים נקיים בהוצאת הכרוב מהצנצנת הכרוב יכול להחזיק מעמד גם חצי שנה במקרר.

חשוב להתארגן על המצרכים מראש

הוספה לסל
הוספה לסל

נקניקיות עוף

92 ש"ח לקילו