מרכיבים
נתח שלם של וייסבראטן מיושן
למשרה:
2 כפות דבש
3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
3 כפות רוטב סויה יפני
1 כפית שום כתוש
חצי כוס יין אדום
חצי כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח דק
אופן הכנה
מתחילים עם המשרה. מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
ועוברים לפנק את הנתח - מניחים את הנתח בתבנית עמוקה, מורחים אותו במשרה מכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם. רצוי להוציא את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
את עודפי המשרה מהתבנית נעביר לקערית. עודפים אלה ישמשו אותנו להברשת הנתח בזמן הצלייה.
מחממים תנור אפיה ל 220 מעלות, מכניסים את הנתח כאשר שכבת השומן כלפי מעלה למשך כ 10 דקות.
נוריד את הטמפרטורה של התנור ל 160 מעלות. נבריש את הנתח במשרה ונמשיך לצלות כ 30 דקות עד לטמפרטורה פנימית של 58 עד 60 מעלות. מידת עשיה Medium Rare.
נוציא את הנתח מהתנור ונכסה בנייר כסף למנוחה של כ 15 דקות.
המלצות הגשה - לפרוס ולהגיש חם או לתת לנתח להתקרר ולפרוס דק, מצוין לסנדויצ'ים.
במעשנה: מחממים את המעשנה ל110 מעלות ומעשנים את הנתח כ 3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 58 מעלות. מדי פעם מברישים את הנתח במשרה.
בתאבון!