מרכיבים
1 ק"ג צוואר עגל חתוך לקוביות של
2-3 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
200 גר' רסק עגבניות
3 ליטר ציר עוף/ בקר או מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
מחממים מעט שמן, בסיר של כ 5 ליטר, על להבה גבוהה. צורבים את קוביות הבשר בחום גבוה עד להשחמה מכל הצדדים, רצוי וכדאי לעשות פעולה על שני צידי הקוביות כדי לקבל צריבה טובה של הבשר.
מוסיפים לבשר הצרוב את הבצל ומטגנים 2 דקות נוספות, מערבבים את הבצל המטוגן עם מיצי הבשר שנשארו בתחתית הסיר. מוסיפים את השום, הגזר ותפו"א ומטגנים 2 דקות נוספות. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מטגנים 2 דקות נוספות ומוסיפים את רסק העגבניות שערבבנו מראש בציר או מים. מביאים לרתיחה.
כשהסיר מתחיל לבעבע, מכסים אותו ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהבשר רך.
מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים חם.
בתאבון!