מרכיבים
אופן הכנה
נתח של פילה מדומה שלם
3 גזרים קלופים ופרוסים בעובי של 2 ס"מ
1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה פרוס
3 שיני שום כתושות
1 סלסילה של פטריות שמפיניון או פורטובלו
3 גרגירים של פלפל אנגלי שלם
3 עלי דפנה
2 כוסות יין אדום
ציר בקר או מים רותחים לכיסוי הנתח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות גדושות קורנפלור
מחממים מעט שמן צמחי בסיר שיכול להכיל את נתח הבשר בשלמותו, על להבה גבוהה. מוסיפים את הנתח, מתבלים במלח ופלפל וצורבים את הנתח כ 3 דקות מכל צד, עד להשחמה של כל הנתח.
בסיום הצריבה, מוציאים את הנתח מהסיר ומכניסים אליו את הבצל. מטגנים תוך בחישה מתמדת כ 2 דקות ומשחררים את שאריות הבשר מתחתית הסיר. מוסיפים לבצל את השום והפטריות ומטגנים 3 דקות נוספות, מוסיפים את שאר הירקות מטגנים עוד 2 דקות ומחזירים את הנתח.
בשלב זה מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל לחצי מהכמות, מוסיפים ציר בקר או מים עד לכיסוי הנתח. מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה ומביאים לרתיחה. עכשיו מנמיכים את האש ומבשלים את הנתח כשעתיים על אש נמוכה.
אחרי שעתיים, בודקים שהבשר רך (במידה ולא רך, ממשיכים לבשל עד שמתרכך).
מניחים בצד להתקרר.
אחרי שהוצאנו את הנתח מהסיר והנחנו אותו להתקרר, אנחנו מגבירים את האש ומצמצמים את הנוזל שנשאר בסיר לחצי מהכמות.
נמיס בקערית 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים, את תוכן הקערית נשפוך לסיר תוך בחישה מתמדת עד להסמכת הרוטב, בודקים ומתקנים תיבול.
כאשר הנתח מתקרר פורסים אותו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומחזירים לסיר. ניתן לחמם מיד ולהגיש וניתן לצנן את כל תכולת הסיר ולחמם לפני ההגשה.