מתכונים

נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי

מרכיבים

1 ק"ג דג נסיכת הנילוס טרי, חתוך לנתחים. 
לתיבול הדג:
1 כפית מלח גס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
לרוטב:
3 שיני שום פרוסות
חצי כוס שמן זית או קנולה
2 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 גזר חתוך לרצועות
2 פלפל חריף חתוך לרצועות דקות
2 פלפל יבש מתוק או חריף מושרה בכוס מים רותחים (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
3 עגבניות טריות מגורדות בפומפיה
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה טוניסאית מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית קימל טחון
1 כפית פלפל שטה גרוס
1 צרור כוסברה טרייה
1 לימון טרי סחוט

אופן הכנה

חשוב לקנות דג נסיכה טרי ולא קפוא מהסופר. שלא כמו הדג הקפוא, הדג הטרי כמעט נטול ריח, עדין בטעמו ואינו מתייבש בבישול.

מערבבים את כל התבלינים לתיבול ומפזרים על הדג מכל הצדדים.  מניחים בצד לפחות לחצי שעה כדי שהדג יספוג טעמים.
על מחבת רחבה, שיכולה להכיל את כל הדג בשכבה אחת, מחממים את השמן על להבה בינונית/גבוהה.
נוסיף שום ואת תבלינים היבשים ונטגן כדקה, נוסיף את הפלפלים האדומים, החריפים והגזר ונטגן עוד כ 3 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות טריות.
נמשיך לבשל את הירקות כ 3 דקות נוספות, נוסיף את הפלפלים היבשים עם נוזל ההשריה ומיץ לימון סחוט ונוסיף מחצית מכמות הכוסברה, נכסה את המחבת ונמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות. 
נוסיף לסיר את נתחי הדג ונכסה אותם ברוטב, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל 10 דקות, הופכים את נתחי הדג מכסים שוב ברוטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. נסיר מהאש ונניח להתקרר מעט. נפזר את יתרת הכוסברה מעל
ונגיש לצד חלה טריה.

חשוב להתארגן על המצרכים מראש

הוספה לסל

פורל שלם

99 ש"ח לקילו
הוספה לסל

קרפיון שלם

59 ש"ח לקילו