ברמת הגולן היפה, על נופו המרהיב של ה"מפל הלבן" שבואדי נחל אלעל בין כרם זית לשדות מרעה פראיים, יושב משק אנקוה.

נעים מאוד! אני דוד אנקוה וזו המשפחה היפה שלי.

תמיד חלמתי להיות חקלאי ובוקר. עוד בימים בהם למדתי בבית הספר החקלאי "כפר גלים" וצפיתי  בסרטי מערבונים בקולנוע "ארמון" בחיפה.

הסיפור של משק אנקוה מתחיל בשנת 1972. גרעין נח"ל שני מייסד עולה למושב לאליעד, ואני איתם. באליעד אני מגדל ומטפח את עדר הבקר השיתופי של המושב, והופך רשמית לקאובוי אמיתי. מספר שנים אחר כך, עדינה מגיעה לביקור במושב, ואנחנו מוצאים אחד את השניה ממש כמו בסרט אהבה הוליוודי. עדינה עוזבת את תל אביב לטובת אהובה הבוקר ויחד אנחנו מקימים משפחה לתפארת. כך הכל התחיל. נשארנו בגולן לבנות ולהיבנות. והחלום לחקלאות חלוצית בגולן מתממש עם הקמת המשק שלנו.

במשק אנקוה אנחנו מטפחים עדר בקר ישראלי איכותי למאכל. העדר שלנו הוא שילוב ייחודי של בקר בלאדי ובקר סימנטל, והוא רועה במרעה טבעי ופראי בדרום רמת הגולן. יחד עם הבקר אנחנו מגדלים כבר למעלה מ 12 שנה 80 דונם כרם זית לייצור שמן זית כתית משובח. הזנים שלנו הם: קורניקי, ארביקינה ואורכיבלנקה. הכרם מניב בין 20 ל 25 טון שמן זית בשנה.

לפני מספר שנים, החלטנו שהגיע הזמן לשלב בין אהבתנו לגולן, לנופיו הפראיים ולעשייה חקלאית והחלטנו לפתוח קצבייה בחצר המשק. החלטה זו הביאה לפתחנו שיתוף פעולה פורה עם השף והקצב יאיר בן פרץ. יחד הקמנו את הקצבייה ופתחנו לצידה חנות תוצרת מקומית בה תמצאו את הבשר והשמן האיכותיים והמצוינים שלנו, עופות ודגים, תבלינים, יינות מקומיים ועוד. כל מה שצריך כדי ליהנות מארוחה טובה.
ואם בארוחת בשרים עסקינן, אנחנו מזמינים אתכם לשבת אצלנו במסעדה – "המתבן". בתבן תוכלו להינות ממנת בשר טעימה, סדנא עתירת ידע או אירוח לקבוצות.

משק אנקוה בגולן, מושב אליעד